Doorontwikkeling aanpak

Doorontwikkeling aanpak


‘Dit vind ik ervan!’ is in 2013 ontwikkeld door Cordaan, Philadelphia en Siza. Deze drie zorgorganisaties hadden de behoefte om cliëntervaringsonderzoek op een andere manier vorm te geven, met een centrale rol voor de dialoog. Ze wilden ruimte voor de cliënt creëren om te vertellen wat er voor hem/haar toe doet, op een manier die bij de cliënt past. Deze drie pioniers waren er van overtuigd dat op deze manier de cliënt echt in het middelpunt staat, en de organisatie veel meer informatie krijgt waar de zorg- en dienstverlening op kan worden aangepast.

Deze overtuiging is inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandige organisatie met ruim dertig organisaties door het hele land die gebruik maken van ‘Dit vind ik ervan!’. Dat betekent dat meer dan 35.000 cliënten op een ‘Dit vind ik ervan!’-manier hun ervaring onderzoeken!

De organisatie is verantwoordelijk voor de aanpak en de continue doorontwikkeling hiervan. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan:

  • Verdere wetenschappelijke onderbouwing van ‘Dit vind ik ervan!’.
  • Doorontwikkeling van de aanpak voor andere doelgroepen en sectoren, zoals cliënten in het sociale domein en ouderenzorg.
  • Het opstellen van een richtlijn om de opbrengsten van ‘Dit vind ik ervan!’ zo op te tellen (aggregeren) op een wijze die bij de aanpak past.
Siza gebruikt cookies niet voor commerciële doeleinden en ook niet voor analyse van individuele bezoekers. Meer informatie Sluiten