‘Dit vind ik ervan!’ is definitief toegelaten in de waaier van cliëntervaringsinstrumenten, met een ontwikkelopgave

‘Dit vind ik ervan!’ is definitief toegelaten in de waaier van cliëntervaringsinstrumenten, met een ontwikkelopgave

De onafhankelijke commissie van deskundigen van de VGN heeft dit najaar alle cliëntervaringsinstrumenten uit de waaier herbeoordeeld. ‘Dit vind ik ervan!’ is definitief toegelaten tot in ieder geval 2019. Daarna vindt opnieuw een herbeoordeling plaatsvindt van alle instrumenten in de waaier.

De ontwikkelopgave die door de commissie is benoemd ligt in lijn met de ontwikkeling die ‘Dit vind ik ervan!’ al heeft ingezet. Afgelopen zomer is het wetenschappelijker referentiekader voor ‘Dit vind ik er van! gedefinieerd. Omdat 'Dit vind ik ervan!' gericht is op de onderzoekende dialoog en de verkenning van de thema’s door de cliënt, hebben we gezocht naar een goed passend wetenschappelijk referentiekader. Binnen dit kader, in het sociaalconstructivisme en enactivisme, krijgen begrippen als validiteit en betrouwbaarheid een passende vorm en betekenis. Dit kader is de start voor vervolgonderzoek, wat op dit moment vormgegeven wordt in overleg met de VU, met advies van onze Wetenschappelijke Advies Raad.

Planning

Met plezier gaan wij de komende tijd verder aan de slag op de ingeslagen weg. Op deze manier voldoen we niet alleen aan de ontwikkelopgave van de commissie: we stellen vooral onze gebruikers in staat om de aanpak zo optimaal mogelijk te gebruiken. Naast het onderzoek zijn we ook bezig met onze lopende ontwikkelagenda waarin betekenisvolle aggregatie een belangrijk thema is, zoals de commissie ook aangeeft in de ontwikkelopgave. Maar ook de vereenvoudiging van ‘Ik Toon’ en de professionaliseringslag van de organisatie is in volle gang.
Eind december zal het plan ten behoeve van de ontwikkelopgave ingediend worden bij de commissie van deskundigen, en zullen we hierover ook berichten op onze website.

Als u meer wilt weten over ‘Dit vind ik ervan!’ en onze ontwikkelingen, kunt u contact opnemen met Anouk Vorselman via 06 - 53 18 25 33 of  anouk.vorselman@siza.nl

Siza gebruikt cookies niet voor commerciële doeleinden en ook niet voor analyse van individuele bezoekers. Meer informatie Sluiten